Referat: Öjaby Sport - Växjö IBK 1

Viktigt hemma möte mot Växjö IBK.

Efter lag fotografering så värmer vi upp inför topp mötet. (kortet blev kanon)
Killarna är laddade och vi saknar två spelare idag från att vara helt fullt lag.

Dagens match mot IBK kommer vara en målvakts kamp mellan två otroligt duktiga målvakter.
Första perioden bjuder på mycket kamp och ställningskrig, båda lagen är duktiga på att stänga varandras ytor och det skapas bara ett fåtal chanser och vi är lite ängsliga i vårt spel coh kan inte spela ut riktigt som vi gjort i tidigare matcher. Vi får spela powerplay men det är något som vi nu måste börja öva på även på träningarna för vi skapar inte så mycket i denna disciplin.

Skotten i första 6 - 6 och speglar en jämn period som står och väger.

Andra perioden startar mycket bra med ett snyggt mål av Jonis framspelad av Roos. Vi är mycket mer på hugget nu och skapar lite chanser dock träffar vi inte målet.
Efter 9 minuter skickar IBK på ett långskott och en skymd Linus har inte en chans.
Lagen fortsätter att kämpa och göra det svårt för varandra att skapa lägen.
Lite bättre kombinationer nu och spel men vi kommer inte in på mål.

Skotten i andra 5 för oss och 9 för IBK

Tredje perioden startar inte så bra som andra och vi står lite handfallna framför målet när IBK kan sätta 1-2. Detta är dock start skottet på en hög press från vår sida som resulterar i en utvisning men åter igen så spelar vi lite för långsamt och svårt och skapar inte så mycket.
Dessvärre kan IBK sätta 1-3 dessutom efter snyggt spel och skott från sidan efter diagonal pass som ställer Linus i målet.

Frustrationen lyser i våra grabbars ögon och nu ökar de än mer takten för att gå mot kvittering.
Det dröjer bara 2 minuter innan Adam så otroligt snyggt kan sätta 2-3 framspelad av Liam.

Vi trycker nu på än mer och med minuten kvar tar vi ut Linus för att satsa på 6 utespelare men IBK kan stå emot och matchen slutar 2-3.

Sammanfattning: En mycket välspelad match mellan två jämn bördiga lag. Denna gång gick det inte vår väg och dels beror det på en storspelande målvakt i IBK men även att båda lagen spelar en bra defensiv innebandy. Ta Tim idag som exempel som i sort sett inte gör ett fel på backen.
Killarna kämpar verkligen idag men vi har svårt med vårt spel när vi möter lag som är duktiga på att stänga ytor.

Nu blir det träning på powerplay under veckan.